Ons koffiehuis is sinds 1 mei gesloten.

Toeristische troeven

Kruisem bevindt zich aan de voet van de Vlaamse Ardennen. Het licht glooiend landschap is ideaal voor mooie wandel- en fietstochten. Ook op culinair vlak kan onze gemeente u zeker bekoren met fantastische restaurants en eetgelegenheden. Wenst u meerder dagen te vertoeven in onze streek, dan kan u zeker terecht in gezellige B&B’s te Kruisem.

Voor toeristische informatie kan u steeds terecht op de website van de gemeente Kruisem, http://www.kruisem.be/toerisme

of  http://www.toerismevlaamseardennen.be/nl

en nieuw: https://www.beleeferfgoed.be

https://www.fietsroute.org/fietsen/gemeente/Kruisem

Lozerbos

Recreatiebos met speelzone. Erkend fietsenverhuurcentrum aan de ingang van het bos (taverne De Zandvlooi). Gelegen in het verlengde van het kasteelpark bij kasteel della Faille d’Huysse. Enkel te verkennen via de bewegwijzerde paden: wandelcircuit (2,6 km), fiets- en moutainbikecircuit (3 km) en ruitercircuit (6,5 km).

Van daaruit kan u ook mooie wandelingen of fietstochten maken naar Wannegem-Lede, om natuurlijk terug te eindigen in het centrum van Kruishoutem om na de inspanning lekker te genieten van een verfrissing in onze koffiezaak.

Meer info

Centrum ronde van Vlaanderen, Oudenaarde

Kruisem bevindt zich aan de voet van de Vlaamse Ardennen. De Vlaamse Ardennen zijn natuurlijk wereldberoemd bij de wielerfanaten. Het Centrum ronde van Vlaanderen te Oudenaarde is het hoogaltaar voor alles wat in Vlaanderen en ver daarbuiten hard op de trappers kan duwen. De ideale plek om je fietstocht te beginnen. Een actief belevingscentrum waar je aan de hand van multimediale en interactieve toepassingen de ware ziel van de Vlaamse oerklassieker kan proeven. Dankzij tweetalige audiogidsen (NL, ENG) kunnen ook kinderen, slechtzienden en buitenlandse bezoekers kennismaken met het unieke Rondeverhaal.

U kan van de gelegenheid gebruik maken om de stad Oudenaarde te bezoeken met zijn prachtige historische gebouwen.

Bekijk meer info

European Cartoon Center

https://www.ecc-kruishoutem.be/

Shoes or no shoes

https://www.shoesornoshoes.com